Asociatívna tabulka - legenda miestností [Vyřešeno]


Zdravím.

Rád by som vedel ako sa da vyriešiť problém pri tvorbe výpisu miestností. Vyhotovil som si miestnosti z ktorých som následne urobil skupinu miestností a mám vytvorenú svoju legendu miestností ktorá mi automaticky vypíše danú skupinu miestnosti napr: BYT 01 a výpis miestností. No stane sa to že zabudnem rozložiť danú skupinu miestností a hned ju vymažem. Jednotlive miestnosti zmiznú no základné označenie skupiny napr: BYT 01 mi ostane v legende a nejde to odstrániť. Dá sa to nejak vyriešiť ?

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

Zdravím.
Akým spôsobom si zmazal skupinu miestností (fnc. skupina místností - povel Zrušit)?
Skús aktualizovať legendu pravým tlačítkom myši - Aktualizace popisu

Tak problém som nakoniec vyriešil nasledovne. Kedže som skupinu miestností s označením napr: BYT 01 nerozložil cez funckiu zruš ale miestnosti som vymazal klasicky v asociatívnej súpiske my jednotlivé miestnosti síce zmizli ale nadpis BYT 01 a časť tabulky mi ostala. Problém som teda vyriešil zamknutím hladiny miestnosti v ktorej boli všetky miestnosti urobené a aktualizoval som súpisku. Následne zmizlo aj označenie BYT 01 a problém mi vyriešilo. Zrejme tá skupina miestností už vymazaná stratila cestu zamknutím hladiny.
Aktualizácia 26.11.2010
Pri zamknutých miestnostiach potom pozor na tie súpisky kde nedošlo omylom k vymazaniu skupiny miestností klasicky nie cez skupina miestností - zruš , to znamená je tam nepoškodená súpiska miestností tá zvykne po zamknutí hladín vymazať jednu miestnosť v danej skupine pri aktualizácii súpisky. Preto tam kde máte súpisky urobené korektne a nedošlo k zlému vymazaniu miestností odporúčam zapnúť opäť hladinu miestnosti na modifikovateľnu a supisku klasicky aktualizovať.

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach


https://campus.allplan.com/ používá cookies  -  Více informací

Souhlasím