Šrafy, čiary, popisy objektov,... [Résolu]


Zdravim

Mam niekolko zakladnych otazok z architektury s ktorymi si neviem rady.
- Mam allplan contend 2009, ale pri preberani stien z asistenta, mi nevykresluje spravne stylovu plochu, pretoze nevie najst cestu k suboru surf, pre danu stylovu plochu.
Chcem totiz aby steny boli srafovane srafou podla STN, ale taketo srafy su len vo vzore, ktory ked pouzijem, nieje dodrzane vzajomne navazovanie vzoru pri dotyku stien.
- Akym sposobom spravim srafu podla STN?
- Alebo daju sa niekde stiahnut dodatocne srafy?

- Dalsi problem je pri popisoch dveri. Vymodelujem dvere do otvoru, ale neviem k nim spravit os s bublinkou, vyskou a sirkou dveri.(Pri dverach z kancelarie to ide) a nezobrazuje sa mi ani bodkociarkovana ciara hrany otvoru, co pri dverach z kancelarie je v poriadku.

- Ako nastavim hranu okna pod parapetom na ciarkovau ciaru?

1 - 10 (31)

Zdravím,
1. Pokiaľ používate asistentov z projektu Allplan Contend vo svojich projektoch a chcete aby sa vykreslili správne, je nutné aby tieto projekty mali identické definície šráf, vzorov, atď. Pokiaľ nemajú, stena už v asistentovi neodpovedá originálu.
Pokiaľ sa jedná o chýbajúce povrchy (surf), stačí skopírovať obsah zložky design v projekte Contend do zložky Vášho projektu.
Pri nesprávnom vykreslovaní štýlových plôch je ich nutné prevziať dodatočne cez horné menu Soubory - Project Pilot správa suborov - Allplan provider - Projekty - kontextové menu na Vašom projekte -Vlastnosti - karta Nastavení. Treba precvaknúť do nastavenia Projekt a vybrať zo zoznamu projektov Allplan Contend 2009.
Pre použitie dát z projektu Allplan Contend 2009 doporučujem preštudovať manuál k tomuto projektu nainštal. v program. zložke Allplanu, zvyčajne: Nemetschek\Allplan\Hlp\1051\Allplan Content 2009.pdf
2. Pri použití štýlových plôch z projektu Allplan Contend a nastavenia viď. obr.
Ploš. vzory v tomto intervale sa vykreslia ako šrafy, t.j. sa napoja v rohoch.
Na prekreslenie treba použiť fnc. Aktualizace 3D zobrazení
3.-4. Všetky normové plošné vzory sú súčasťou inštalácie Allplanu, pokiaľ bola inštalácia prevedená z českou alebo slovenskou licenciou.
Alternatívou je použitie def. z Projektu Allplan contend ako som spomínal vyššie.
5. Popis dverí pravým tlačítkom myši na objekte dverí - fnc. Popis. Vybrať popis Bublinka dvere z knižnice Kancelář - CZ
6. Nastavenie čiary pod parapetom viď. obr.2

Pièces-jointes (2)

Type: image/jpeg
Téléchargé 673 fois
Size: 300,08 KiB
Type: image/jpeg
Téléchargé 628 fois
Size: 139,87 KiB

Vie niekto prečo mi nezobrazuje textové znaky greckej abecedy ?

Pièces-jointes (1)

Type: image/jpeg
Téléchargé 526 fois
Size: 76,64 KiB

Zdravím, po exporte do pdf by sa mali znaky vykresliť korektne. Teda aspoň mne to tak ide.

Ahojte,
u mňa sú znaky v poriadku. A to aj vo verzii Allplan 2009.2 aj Allplan 2011. V prípade, že je nainštal. Allplan 2011 skontrolujte:
1. Či je nainštalovaná posledná aktualizácia Allplan 2011-0-5. Ak nie, stiahnite si chýbajúce hotfixy cez horné menu ? - Allplan aktualizace.
2. Skontrolujte zvolené jazykové nastavenia vo Windows.
Ovládacie panely - Jazyk a oblasť - (skontrolovať všade Slovenčina)
Eventuálne precvanúť do Angličtiny , použiť a potom späť do Slovenčiny.

Zdravím, všade mám nastavené jazyk slovenčina. Mám Allplan 2009-2, a aj tak mi nezobrazuje niektoré písmená korektne.

Ešte by som sa chcel opýtať na zadávanie horného a dolného indexu, ako na to?

Nazdár
chcel by som sa opýtať ako zväčším merítko čiarkovanej čiary, v cade sa to aspoň tak dá, ako to funguje v allplane? vďaka

Cité par kkamcooo
Nazdár
chcel by som sa opýtať ako zväčším merítko čiarkovanej čiary, v cade sa to aspoň tak dá, ako to funguje v allplane? vďaka

Ahoj,
To je dáno tím, že autocad nepoužívá globální měřítko. Čili každé čáře v AC musíš nastavit měřítko svoje vlastní. V allplanu se čáry sami přizpůsobují zvolenému vztažnému měřítku a není tedy potřeba čáry ručně modifikovat.

Ve standardní kanceláři Allplanu bývají aspon 4 velikosti daného typu čáry a když ani tak žádná nevyhovuje, tak je možné v nastavení definice čáru upravit přesně podle vlastních potřeb.

Cité par BODaKPeterStas
Ešte by som sa chcel opýtať na zadávanie horného a dolného indexu, ako na to?

Obávám se, že přímo funkce na vkládání horního/dolního indexu v allplanu není.

Jde to ale řešit takto:
1) Zmenším znak a umístím ho na kreslící plochu tak, aby vytvořil index textu.

2) Textové zadávací pole v allplanu obsahuje ikonu "mapa znaků" a například fond ARIAL obsahuje velké množství horních i dolních indexů. Nejpoužívanější v CADu "na druhou", "na třetí" jde tímto způsobem vložit spolehlivě.

3) Je taky možnost vložit přímo do fólie soubor - odkaz na word nebo excel, který obsahuje složitější formátování textů - například matematické vzorce

Zdravím.
Len upresním.
Vlastný typ čiary, alebo úprava existujúcej: horné menu Nástroje - Definice - Definice výberu čáry.

1 - 10 (31)

https://campus.allplan.com/ utilise des cookies  -  Plus d'informations

Accepter