Ako na výkres základov


Dobrý deň
Vykres základov som si vytvoril takto. Najprv som nakreslis stenu. Stena je jednovrstvová a vykreslená dvojbodkočiarkovanou čiarou. Potom som spravil zaklad cez funkciu zakladovy pas. Základ je vykreslený hrubou plnou čiarou. V nastavení steny a základu som vypol zobrazovanie plośných elementov v pôdoryse, teda śráfov. S výsledkom som bol v celku spokojný a výkres zatiaľ vyzeral tak ako treba.
Prvý problem bol keď som chcel vypnúť zobrazenie napojenia stien pri základoch, ktoré majú rozličnú dolnú hranu (horná hrana je rovnaká) a dokresliť tam čiarkovanú čiaru. Pri základe to vypne celú ciaru, nie len v v napojení.
Druhý problem kótovanie. Ak som klikol na čiaru prvku, či už steny alebo základu tak kóta sa sice zobrazila, ale automaticky allplan doplnil aj výšku prvku, ako kótovanie otvorov. Ale bod kóty "neuložilo" tak aby som mohol pokračovať dalším úsekom kóty.

Dobrý deň,

Čo sa týka napojenia a jeho vypínania pokiaľ viem berie program do uvahy typ napojenia čiže stena + základ je rozdielne spojenie dvoch typov prvkov. Neviem však akú máte úplne presnú situáciu. V ukážke som Vám urobil napojenie rozdielnych základov a týp pádom stien a vypol som napojenie stena + stena a základ + základ.
Čo sa týka kótovania je potrebne klikať na obrysy základu nie vnútro, tým sa vyhnete zachytenia výšky prvku (základu) ak sa to aj stane pred kliknutím na druhý bod prvku môžete v nastaveniach kotovania vypnúť výšku prvku. Referenčné body kóty musia ležať na hrane základu.
Ak by Vám to nepomohlo napíšte mi mail na mark.fedor (please no spam) @ (please no spam) gmail.com priložte prinstcreen alebo zálohu projektu.

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

Вложения (1)

Type: image/jpeg
Загружено 612 раз
Size: 237,41 KiB

Takže nakoniec som našiel rieśenie na obidva problémy.
Kreslenie čiarkovanej alebo plnej čiary pre rôzne výšky základov robím najprv pomocou funkcie zobrazenie napojenia stien a potom dokreslenia potrebnej čiary v styku základov.
Kótovanie základov je jednoduchšie ak hladina, v ktorej sú základy, je zamknutá. Netreba potom označovať bod kóty len v styku základov ale berie ho hocikde ke´d kliknem na čiaru základu.


https://campus.allplan.com/ uses cookies  -  More information

Accept