Problem z maximalnou velksťou dokumentu [Решен]


Dobrý den,
Robím projekt, 16 podlažnu budovu a mam nastavenu maximalnu velkosť dokumentu na 256MB a ja som ju už dosiahol a nejde mi nastaviť viac. Mam budovu po poschodiach rozdelenu do folií, neviem s stým rady, ešte to enmam dokončene. Možeťe mi poradit? Mam študentsku verziu.

Dobrý deň,
Pre lepšie využitie pamäte a ušetrenie miesta skúste použiť nasledujúci postup:
- Skotrolujte si, či Váš model nie je umiestený v reál. súradniciach, ak áno posuňte ho ku globál. nule.
- Skontrolujte, či použité textúry v povrchoch pre arch. telesá nemajú väčšie rozlíš. ako 512x512 pixelov.
- Ak používate 3d objekty nábytku a sanity v jednotl. podlažiach (z veľkou pravdepodob. áno), tieto objekty presuňte do samostat. fólii pre každé podlažie (1.NP zariad. 2.NP zariad. atď.) Pri zapínaní celého modelu je úplne zbytočné zobrazovať prvky, ktoré nie je vidieť, preto tieto fólie následne nezapínajte.
- pre prácu s veľ. množstvom 3d dát nastavte veľkosť fólie v Allmenu - hotlinetools-docsize na veľkosť 220mb. Táto veľkosť dokáže najlepšie pracovať s načítaním animač. okna vzhľadom ku grafick. karte.
-Pokiaľ sa typické podlažie opakuje, je možné namiesto fyzickej kópie takéhoto podlažia x-krát do ďalších fólii, použiť vlož. fólie s typic. podlažím do ďalších podlaží pomocou fnc. X-ref (hor. menu Vložiť). Takto vytvorené fólie reagujú na zmeny v typickom podlaží, fólie má niekoľko násobne menšiu veľkosť a aj rýchlosť načítania je väčšia.

Ďakujem velmi pekne za radu, všetko si postupne skontrolujem a ponastavujem...

Mimochodom za extremnu velkost dokumentu si možem sám, pretože som importoval veci z autocadu a tie zaberali naozaj dosť vela.

a da sa DMT model posunut na nulu? lebo asi vtom mam problem ja kedze zariadene mam len typicke podlazie a aj to len z polovice.
dakujem Boris

Dobrý deň,
Problémom môže byť samozrejme aj pokiaľ počítač nespĺňa požiadavky na HW vybavenie pre Allplan, tak rýchlosť bude ovpyvnená hlavne tým.
Digitálny model terénu je možné posunúť tak, že sa trojuholníková sieť rozloží na body a tie sa posunú.
Alebo originálne DMT necháte v jeho reál. súradniciach a pomocou fnc. Převod DMT na 3D teleso - vytvoríte 3D prvok, ktorý môžete voľne posunúť k nule a lepšie sa s ním pracuje pri jeho násled. použití (priraď. povrchu, prevod na roviny,...)


https://campus.allplan.com/ uses cookies  -  More information

Accept