Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

Šrafování stěn [Gelöst]


Chtěl bych se zeptat jak nastavím tenkou čáru šrafování stěn? Kdy totiž nastavím tloušťku čáry stěny na tlustou, tak se mi vykreslí tlustou čarou i šrafování. Jak mm vyřešit tento problém?

Lösung anzeigen Lösung verbergen

ještě jsem narazil na problém. když vytvořím vícevrstvou stěnu, tak mi to kreslí tlustou čáru i mezi vrstvami. Jde ošetřit i tohle, aby se mi vykreslovala tence i čára mezi izolací a zdivem? Děkuji za odpověď

11 - 14 (14)

Jak vypnu zobrazení prostřední čáry ve vícevrstvé (sendvičové) stěně?

Ja by som sa chcel spytat, ako mam nastavit srafovanie stien. tak aby slo srafovanie plynulo napr. v rohoch. robil som to cez nastavenie architektura specialne nastavenie a tam som zvolil cislo od do cislo srafy. ale ono mi to aj zaroven roztiahne tie srafy a to nechcem

Petr Hofman: Vypnutie čiary je automatické podľa zvolenej voľby v menu Nástroje - Nastavení - architektura - karta Zobrazení - čáry - a dole nastaviť voľbu podľa potreby. Napr. zvolením voľby Rozdílné plošné elementy sa čiara nevykreslí, ak majú vrstvy vybratú rovnakú výplň(napr. šrafu) ale rozličný materiál. atď.
Pri zmene nastavení treba použiť funkciu aktualizácia 3d zobrazení.
Pri použití štýlovej plochy ako výplne stien, môžete využiť rovnaký postup ako v tipe a triku Nastavenie tenkej čiary v sendvičových stenách(v odkaze v príspevkoch vyššie) s tým, že plošné vzory nesmú obsahovať nakreslenú hraničnú čiaru.

Peter Záhumenský: Použili ste správnu voľbu pre vyriešenie napojenia plošného vzoru v rohoch (interval vzoru 100-120). Toto nastavenie ale zároveň mení merítko plošného vzoru. Môžete buď v definícii plošného vzoru zmeniť merítko týmto plošným vzorom, alebo budete používať už upravené plošné vzory napr. z projektu Allplan Contend 2009.

stiahnete tu:
http://www.nemetschek.sk/web/servis/download/catalog.htm
po jeho nainštalovaní sa Vám do programovej zložky Allplanu- program files/ .... /HLP/1051/ nahrá pdf manuál pre využitie definícii tohto projektu vo Vašich projektoch.

11 - 14 (14)