Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

Asistenti z allplan content [Gelöst]


Zdravím, chcel by som sa dozvedieť kde je problém, že keď som si nainštaloval allplan content tak v iných projektoch sa mi záložky asistenta z allplan content zobrazujú, ale napríklad keď dám spraviť Ytongovú stenu tak mi nezobrazí jej povrch v 3D zobrazení a vypíše, že chýba. Pritom v projekte allplan content fungujú. Tiež keď som v inom projekte tak tí asistenti z neho tam sú, ale v okne asistenta (napríklad sa prepnem v asistentovi do záložky steny PROTHERM) je v červenom rámiku vypísaná adresa kde chýba súbor náhľadu toho obrázka. Asistenti predsa fungujú v každom projekte, alebo nie? Ako teda dosiahnem aby som mohol asistetov z allplan content využívať plnohodnotne v ľubovolnom projekte, hlavne v takom, ktorý som mal vytvorený pred nainštalovaním allplan content? Ďúfamže som to napísal zrozumiteľne

Dobrý deň,
Ako prvú vec pred použitím dát z projektu Allplan Content 2009 odporúčam preštudovať pdf manuál pre jeho použitie, ktorý sa Vám po inštalácii Contendu vytvoril v programovej zoložke Allplanu ...program files/nemetschek/.../hlp/1051/Allplan Content 2009.pdf
Na prvých stránkach je popis k použitiu dát a správne zobrazenie asistentov Contentu vo Vašich projektoch.

V poriadku skúsim sa na to pozrieť

AKO MAM ZMENIT ABY OKNO KTORE PREBERIEM Z ASISTENTA NEBOLO ZELENE ALE CIERNE V PODORYSE A V 3D NAPR HNEDE ?

Pri použití prvkov z asistentov projektu Allplan Content, v tomto prípade napr. okien a dverí je farba pera týchto prvkov viazaná na hladinu (AR_OKNO, AR_DVERE). Pre tieto hladiny je nastavené pero č.8 (hr. 0,18 zelená). Možností, ako to zmeniť je viacero. Napr. cez horné menu Zobrazit - Výber hladín - karta Definice formátu - zakliknuť nastavenie Jednoduché prevzatie a pre hladiny spomenuté vyššie nastaviť iné pero.
Alebo druhá možnosť. Zmeniť farbu pera č.8 zo zelenej na inú farbu cez Horné menu - Nástroje - Definice - Definice výberu pera.
Okná z asistenta majú pre animačné zobrazenie nastavenú hnedú farbu. Stačí si len v animačnom okne vyvolať pravým tlačítkom myši kontext. menu - Další funkce - Nastavení animace a deaktivovať voľbu Farba=Pero.

Ok tak ten help mi veľmi pomohol, už to ide tak ako má vďaka

Zdravím, opäť by ma zujímalo v oblasti asistentov z content... Ako je možné zmeniť typ písma v predvolených popisoch (napr. pri dverách, oknách) z arial na iné. Lebo štandardne z toho asistenta sa preberajú s arialom. Ale ak ho chcem zmeniť išlo mi to zatiaľ len tak, že som si dal nový popis, alebo som ho prerobil cez modifikáciu textu v module text, len to mi vždy popis dosť rozhádzalo a treba to posúvať a opravovať. Zaujímalo by ma či by to nešlo aj nejakou jednoduchšou formou, alebo či nie je možné nastaviť si v content predvolené písmo. Tá zmena textu je v podstate taká nepodstatná drobnosť, ale som len zvedaví či sa to dá. Vďaka za odpoveď a prajem pekný deň.

Zdravím,
Pokiaľ používaš nejaký variabilný popis neustále a nevyhovuje ti použitý font, je lepšie si upraviť definíciu variabilného textu pomocou Rozširující moduly- objekty-variabilní text. Načítaš si napr. štandardný popis dverí pomocou príkazu Načten, upravíš font pomocou príkazu Modi. A opätovne uložíš variabilný text do knižnice príkazom Def. Treba dať pozor na to, že štandardné variabilné texty majú 2 zobrazenia (pre merítko < 1:50 a >1:50). Odporúčam preštudovať nápovedu k fnc. variabilní text.


https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren