Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

Export planu do PDF


Zdravím, potreboval by som výkres napr. formát A1 vytlačiť na konzultáciu na A4 aby som nemusel plotrovať. Je na to v allplane nejaká možnosť?

Ďakujem

Zdravím.
Sú 2 spôsoby:
pokiaľ netlačíte priamo na tlačiareň, ale do pdf, tak ani nie je potrebné zmenšovať plán, pretože pri tlačení aj veľkého A1 pdfmôžete zvoliť tlač na iný formát napr. A4 a obsah sa zmenší na tlač. plochu.
Druhá možnosť je mať pripravený plán napr. veľkosti A1 a vo fnc. tisk plánu - karta Nastavení upraviť faktor zväčšenia napr. 0.25, poprípade ešte otočiť orientáciu plánu o 90 stupňov.
Následne stačí zvoliť export dat do pdf a zakliknúť možnosť celý obsah plánu (to jest vytlačí len zmenšeninu plánu, nie celý prázdny papier A1).

Nezabudnite následne vrátiť späť nastavenie faktora na 1.

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
233-mal heruntergeladen
Größe: 51,64 KiB
Typ: image/jpeg
234-mal heruntergeladen
Größe: 69,17 KiB

Pardon. Zle som sa vyjadril. Mal som na mysli to, že tu A1 by som chcel tlacit v oroginalnej mierke. Len by som to nechcel tlacit na plotri ale na tlaciarni co mam doma. Tak ze by som si vytlacil ten vykres ako ciastkove A4-ky.

Dakujem

Ak chceš tlačiť plán väčšieho formátu postupne na A4, nastav si veľkosť stránky a výstup. formát tlačiarne na A4 a postupne posúvaj tlačovú oblasť pomocou funkcie Posunout atránku.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
230-mal heruntergeladen
Größe: 62,95 KiB