Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

KROV [Gelöst]


Jde narýsovat 3dkrov, tak, aby byl v půdoryse dle ČSN? Jinými slovy, aby nebylo nutno předělávat do 2d.

Dobrý deň,
použitím fnc. krovu sa všetky elementy vykreslujú obrysom prvku v náhľade zhora. Riešenie vyžaduje dôsledné používanie hladín v Allplane, v tomto prípade hlavne hladín pre krovy. Nie je nutné kompletné prekresľovanie do 2D. Je ale potrebné prvkom, ktoré majú byť vykreslené osovo (krokvy,...) ich os vykresliť 2D čiarou do hladiny napr. osi a pre správne zobrazenie pôdorysu krovu vypnúť hladiny s prvkami krovu, ktoré nechcete vidieť v pôdoryse. Tento postup práce s viditeľnosťou hladín je bežný aj v iným prípadoch. Aby bolo prepínanie hladím rýchle a pohodlné, odporúča sa vytvoriť si pre hladiny tzv. Typy plánu, kde si nastavňite, ktoré hladiny sa automaticky v danom type plánu vypnú a ktoré budú viditeľné.
menu Zobraziť - výber hladín, nastavení - karta typy plánu - Definice, modifikace typu plánu - Nový typ plánu.

Nejaký návod ako postupovať pri kreslení krovu ? ,,

Dobrý deň,
pri modelovaní krovu môžete využiť českú nápovedu klávesou F1 pri zapnutej ľubovoľnej funkcii, alebo si stiahnuť manuál v nemeckom jazyku pre strechy a krovy z nemeckej verzie Allplan-campus:
http://campus.allplan.com/de/downloads/?tx_acfedownloads_pi1[dl_id]=12&tx_acfedownloads_pi1[cat_id]=2&cHash=d27a676147

Dobrý den,

děkuji, ale problém to neřeší. S 3D modelací jakéhokoli krovu není problém. Problém je zprávné zobrazení v půdoryse dle ČSN tj. krokve čerchovanou, vodorovné prvky plnou tenkou, konstrukce v řezu (zhlaví kleštin, sloupky) plnou tlustou ... atd. Dopadá to tak, že se vymodeluje 3D krov kvúli řezům, výpisům, ovšem půdorys krovu se pak udělá ve 2D. Vím, ano lze částečně použít hladiny, ale nemyslím, že by to byla taková pomoc. Myslím, že tato diskuze spadá spíš do kategorie, co by šlo zlepšit.


https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren