Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

Render [Gelöst]


V jakém programu je podle vás nejlepší renderovat projekty z Allpanu?

Druhá otázka je, jestli jsou 100% bezproblémové exporty do programů 3Ds MAX, Rhino, Cinema 4D, VRay a případně i přímá cesta do FRYrenderu?

Zdravím,
1. odporúčam použiť kombináciu Allplan - Cinema4D.
Cinema4D zachová štruktúru projektu z Allplanu v podobe fólii, alebo hladín a zároveň má veľmi prehľadné pracovné prostredie.
Je možné využiť kvalitný render Cinemy, alebo použiť fyzikálny rendrovací plugin pre Cinemu4D (V-ray, Fry render, Maxwell,...), odporúčam V-ray.
2. Export do spomínaných programov je bez komplikácii. Pri exporte do MAX-u sa používa formát 3DS.

Pri exporte do cinemy sa neexportuju textury a farby. Da sa to nejako nastavit aby sa aj textury a farby exportovali tak aby som ich nemusel dodatocne vsetko nahadzovat v cineme?

dik.

Zitiert von: Jozkooooo
Pri exporte do cinemy sa neexportuju textury a farby. Da sa to nejako nastavit aby sa aj textury a farby exportovali tak aby som ich nemusel dodatocne vsetko nahadzovat v cineme?

dik.

Ano da. V hornej liste cinemy- Upravy- moznosti nastveni- umistneni textur. Tam si mozes nastavit cestu k danemu suboru textur.
Nemusi tam byt uplne presna cesta k suboru s texturami, ak ju nevies. Staci aj napr. C/data/nemetschek/allplan/prj/ a dany projekt.

Ahojte,
áno dá sa to riešiť nastavením cesty k textúram ako napísal Lukáš.
Druhá možnosť ktorú preferujem ja, je aby pre každý projekt, ktorý robíte v Cinene ste si vytvorili:
1. Adresár z odpovedajúcim názvom projektu
2. V tejto zložke uložený formát c4d tohto projektu
3. V tomto adresári vytvorte novú zložku- tex
4. Do tejto zložky tex nakopírujte všetky použité textúry, ktoré sa nachádzajú v adresári Design daného projektu v Allplane.
5. Po opätovnom spustení C4d súboru by už mal vykresliť textúry.

Výhoda tohto skopírovania je, že nie ste závislý na pôvodných textúrach v prípade odinštalovania Allplanu, atď. A máte všetky použité textúry v zložke Cinema projektu. Aj zálohovanie a prenos projektu Cinemy z PC na PC je jednoduchší.


https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren