Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

Šrafování stěn


Chtěl bych se zeptat jak nastavím tenkou čáru šrafování stěn? Kdy totiž nastavím tloušťku čáry stěny na tlustou, tak se mi vykreslí tlustou čarou i šrafování. Jak mm vyřešit tento problém?

1 - 10 (14)

Klikneš na nastavení-architektura-pevné pero pro plošné elementy v arch. prvcích (vybereš jaké pero potřebuješ).

díky moc, problém vyřešen.

ještě jsem narazil na problém. když vytvořím vícevrstvou stěnu, tak mi to kreslí tlustou čáru i mezi vrstvami. Jde ošetřit i tohle, aby se mi vykreslovala tence i čára mezi izolací a zdivem? Děkuji za odpověď

Zdravím,
Nastavenie Allplanu pre správne vykreslenie hrúbok čiar sendvič. steny spracujem v blízkej dobe do Tipu&triku, ktorý Vám bude k dispozícii na webe. Včas upozorním.

Nastavenie tenkej čiary v sendvičových stenách nájdete v tipoch&trikoch na stránke http://www.nemetschek.sk/web/servis/tips.htm

Díky moc za odkaz na tipy a triky. Už se mi to téměř podařilo, jenom nevím jak to nastavit, aby mi to dokreslovalo onu tenkou čáru přesně až do konce viz obrázek.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
390-mal heruntergeladen
Größe: 27,32 KiB

Pri priamej tlači na tlačiareň, alebo tlači cez virtuálnu pdf tlačiareň sa vnútorná tenká čiara vykreslí korektne, problémom je zobrazenie v Allplane pre určité merítka, takže myslím, žiadny vážny problém.
btw. v poslanom obrázku máte okenné krídlo otváravé do exteriéru.

Je to banální problém, sle stále mi to vrtá hlavou. V měřítku 1:50 mi to v půdoryse kreslícího okna momentálně vykresluje vnitřní tenkou čáru správně pouze u ortogonálních stěn a stěn pod úhlem 45 stupňů. Zkoušel jsem dokreslit do plošného vzoru izolace čáru i "nahoru", ale bylo to bez výsledného efektu. Navíc po vyexportování do PDF program nevykreslil čáry korektně.

Nebude tedy spolehlivější nakreslit vnitřní tenkou čáru jednoduše čárou (polygonem) a výsledek bude 100%.

PS: Děkuji za upozornění, okno jsem měl špatně.

Anhänge (3)

Typ: application/pdf
1460-mal heruntergeladen
Größe: 12,22 KiB
Typ: image/jpeg
386-mal heruntergeladen
Größe: 153,20 KiB
Typ: application/pdf
1360-mal heruntergeladen
Größe: 28,32 KiB

Zdravím.
Čiara sa v pdf nezobrazí, ak použijete priamu tlač do pdf cez funkciu export do pdf v plánoch alebo v náhľade tlače. Pokiaľ ale na tlačenie použijete virtuálnu pdf tlačiareň (t.j. nastaviť ako tlačiareň - adobe creator, pdf factory,...) a použijete ikonu tisk plánu. Takéto pdf bude zobrazovať čiary korektne a úplne.
T.j. je jednoduchšie použiť tento spôsob vytvorenia pdf a nemusíte kresliť 2d polygony.

1 - 10 (14)

https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren