Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

tloušťka stylové čáry


Dobrý den mám dotaz na stylovou čáru. Nastavil jsme stylové čáry podle vztažného měřítka, tak aby např tlustá čára byla v každém měřítku stejně tlustá 0,50mm. Ale když pak přepínám mezi měřítky tak i přes to, že jsme navolil stejnou tloušťku, tloušťka se mění ( v hladinám v daných čár mám zaskrtlé a zvolené to,aby se čára vykreslovala podle stylu ,,přiřadit stylovou čáry,,) Jde mi o to, že třeba kreslím detail 1:5...pak ale při tisku zjistím, že ho na jednom plánu potřebuji například 1:25 tím pádem se změní čáry a z podrobného detailu je černá slitá plocha... Mohli byste mi poradit jak na to? Děkuji

Dobrý deň,

ak máte v modelovom priestore zapnutú voľbu Hrúbka čiar, je lepšie pracovať v nastavení - Hrúbka čiar konštantná (voľba v nastaveniach) , nie Reálna. Viď. obr.
Treba si ale uvedomiť, že keď meníte merítko vo fólii, čiara bude vo fólii hrubšia (pretože sa nemení veľkosť objektu), v skutočnosti však ostáva rovnako hrubá. Pri tlači keď zvolíte iné merítko, objekt je menší, čiara rovnako hrubá, ale vzhľadom na to, že napr. meníte merítko z 1:5 n 1:25, tak samozrejme že sa Vám to zleje pri rovnakej hrúbke pera. Viď. obr.2

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
473-mal heruntergeladen
Größe: 143,28 KiB
Typ: image/jpeg
375-mal heruntergeladen
Größe: 87,24 KiB