Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

Tvorba asociatívnych rozpisiek, legiend


Dobrý deň, chcel by som sa spýtať ako si vytvoriť v allplane vlastné rozpisky/legendy podľa svojich predstáv v prípade, že mi nevyhovujú tie čo allplan poskytuje. Používam najmä allplan 2009 kvôli staršiemu notebooku, ale poteším sa aj tomu ak by mi niekto vedel poradiť aj vo vyššej verzii nezáleží mi na tom v akej, ale predpokladám, že v. 2013 má trochu iný spôsob ako v. 2009. Prípadne dá sa to v manuáloch nájsť? Prezeral som ich, ale ja som nič nenašiel, také niečo ako krok za krokom.. Možno som zle hľadal , kto by vedel stačí ak ma odporučí na stránku v manuáloch alebo tak. Ďakujem za pomoc.

Zdravím Vás,

vo verzií 2009 som si legendy tvoril len pomocou Allplan nápovedy priamo v programe. Od verzie 2012 sa legendy zmenili na reporty s preddefinovanou knižnicou reportov. Samozrejme ak chcete tvoriť vlastné reporty opäť je Allplan nápoveda- Rozširujúce moduly- Modul Predlohy: Reporty,legendy .. a je tam aj návrh reportov. Ak chcete tvoriť legendy vo verzii 2009 osobne odporúčam pozrieť a otvoriť si vyhotovenú legendu v programe (modifikácia legendy), aby ste videli ako sa tá legenda definuje ( čo bude aké pole rátať, vypisovať a ako sa to zadáva). Reporty som zatiaľ vlastné netvoril. Pokiaľ viem extra pomôcka nebola ani pri verzií 2009 ani teraz.

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
716-mal heruntergeladen
Größe: 168,77 KiB

https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren