Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

Upravy v programe - implementácia niektorých vecí


Zdravím.

Chcel by som vedieť kedy dojde k uprave niektorých modulov v časti Allplan architektura. Ide napríklad o výstupnu čiaru na schodisku, ktorá sa momentálne už kresli len na ramenách. Dalšou vecou by mohlo byť spojenie prvku Zabradlie a tvorba zábradlia na schodisku kedže to na schodisku nemá veľa možností upravy. Dalšia vec by mohla byť uprava atributov objektu dveri okien kde by sa nsledne mohli dať guličky zvlášť na dvere na zárubnu, na parapet nejaké rozšírenie ktoré by ulahčilo podrobnejší popis okien, dverí. Rovnako aplikovať zoom na nadhlady prvkov v časti fasády, Zábradlie , aby bolo lepšie viditelne kde je os kde je daný prvok. Posupne doplniť aj do programu naše značky PO či iné. Niečo také ako je to perfektne upravené v časti koty kde si človek môže vybrať koty SK/CZ, Allplan a iné.

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

Souhlasím s tebou. Allplan má slabá místa.
Výstupní čáru nezbývá než původní skrýt a ručne dodělat dle ČSN. Se zábradlím osobně nemám problém , ale pokud bych chtěl mít zábradlí atyp nezbývá něž dořešit přes samostatný modul zábradlí. S atributy lehce nesouhlasím. Architektonickým objektům můžeš přiřadit libovolný atribut. Pak přes definici vlastního Variabilního textu, popř definici soupisky, vykážeš cokoli, jakkoli. Bohužel si nejřív musíš nadefinovat sám (styl dodo - dodělej doma). V ostatním souhlasím.
Mě asi nejvíc točí krov, řez(trochu), možná i pohledy (trochu)- tzn. ruční 2d práce v r.2011.


https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren