Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

[Frage] Variabilní texty

Schlagworte:

Tak jsem si říkal, že si trochu ulehčím práci a některé věci zautomatizuji chtěl jsem začít rozpiskou. A to konkrétně pole jako datum investor, název stavby vyplnit variabilními texty. Ale zaboha nemůžu přijít na to proč to nefunguje. V záložce s projektama si pravým vyvolám vlastnosti projektu skočim do Atributů projektu, vyplním například investora. Vrátim se do folie vložim variabilní text s odkazem na atribut projektu (projekt->Investor) a místo toho aby mi to vypsalo investora se objeví "Investor____________________".

Co dělám špatně ? Co jsem přehlídl ?
Předem děkuji za odpověd.

Dobrý deň,

Skusil som sa to nastaviť v Allplane 2016 1-3, kde v rohovom razitku som pouzil Variabilny text zo skupiny PROJEKT - atribut INVESTOR a razitko mi napisalo investora ktoreho som uviedol v atributoch projektu. Je mozne ze ste v atributoch projektu napisal meno investora v kolonke INVESTOR - JMENO potom musite pouzit aj prislusný atribut vo variabilnom texte PROJEKT - atribut INVESTOR_JMENO. Tabulku Vam bude samozrejme vyplnat program len v planoch kedže ide o rohové razitko na plane.

Marek Fedor
Allplan Coach

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

Děkuji za odpověď.
V mém případě byl problém, že jsem to nevkládal do plánů, ale rovnou do folie.
Je nějaká možnost jak poznat, kde budou jednotlivé variabilní texty fungovat ? Proto že když vložím samostatný variabilní text do folie, investora mi to nevrátí, ale pokud použiju před definovanou tabulku až v plánech investor funguje.
Znamená to že některé atributy jsou pouze pro plány ?

Dobrý deň,

Je to sposobene tým, že rohove razitko obsahuje atributy z rozmedzia Projekt (Správa planov) a tie funguju len pri popise projektu, ktorý je v rohovom razitku to znamená v planoch. Mnohé atributy /var. texty/ vsak funguju aj vo folii resp su sučasťou legendy (cislo miestnosti) atd cize su naviazané na nastavenie danej legendy :typ legendy, filter architektonickyhch prvkov...Rohove razitka by Vam mali byt ponukane len v spracovani planov v casti popis po osadeni ramceku planu co vlastne urcuje kedy maju byt vkladané az pri tlaci.

Marek Fedor
Allplan Coach

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach


https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren