Das Wissen aller Anwender nutzen

Im Allplan Connect Forum tauschen sich Anwender aus, geben wertvolle Tipps oder beraten sich bei ganz konkreten Aufgabenstellungen − auch international.
Und damit wirklich keine Frage unbeantwortet bleibt, unterstützen die Mitarbeiter des Technischen Supports ebenfalls aktiv das Forum.

Es erwarten Sie:

  • Foren-Vielfalt aus CAD Architektur, CAD Ingenieurbau uvm.
  • Tipps von User für User
  • international: Deutsch, Englisch, Italienisch, Französisch und Tschechisch

Melden Sie sich jetzt an und diskutieren Sie mit!

Zur Registrierung

Vonkajší povrch, omietka


Zdravím, potreboval by som radu ako najrychlejšie vytvorím vonkajšiu omietku na stenách, s tym aby bola aj na ostení okien a dveri, skusal som to cez miestnosti, kazdu plošku osobitne vyklikavat sa mi zda prilis zlozite. za rady vopred dakujem.

Přeji dobrý den,
vnější fasádu nejlépe zadefinujete pomocí funkce Podlaží (Vytvořit - Architektura - Výměry...). Povrch vytvořený pomocí této funkce byse měl chovat tak, jak potřebujete.

Ak to robim cez funkciu ,,vytvorit miestnost,, v architekture..vymery.., v podoryse obkreslim hrany kde sa ma vytvorit omietka z VONKAJSEJ STRANY, pri vnutornej omietke to funguje v pohode, tak sa mi ta omietka vytvara smerom do vnutra stien, tym padom sa mi kryje s vrstvou steny, je to vidiet na obrazku, ani ostenie mi neprekryje smerom k ramu dveri,okna.. takze kde robim chybu ? mam to robit cez inu funkciu ?

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
502-mal heruntergeladen
Größe: 57,06 KiB
Typ: image/jpeg
495-mal heruntergeladen
Größe: 41,31 KiB

V příspěvku výše vám byla doporučena funkce Podlaží.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
552-mal heruntergeladen
Größe: 103,50 KiB

jasne uz to ide dakujem

Zdravim mam podobny problem chcem vytvorit omietku v 2 vrstvach vid obr. na 2 rovnobeznych stenach je to OK ale na dalsich 2 uz nie je. Viete niekto poradit ako toto vyriesit? skusal som aj cez plochu steny aj cez podlazie.
Vdaka.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
510-mal heruntergeladen
Größe: 55,18 KiB

Tak s tímto jsem měl problém taky,co se týče rozdílných tlouštěk,to jsem si taky pohlídal,takže nevidim důvod,proč se to nevykreslí jak má,když je to v rozdilnych rovinach.Když jsem zkusil aktualizaci 3D,tak se mi tyto stěny zpravili,ale zase se grafika pokazila na tech zbylých dvou stenach.Takže problém vidím někde s grafikou a v tom jak si Allplan rozumí s PC.Treba sem hodi někdo inteligentnejsi názorJa to vyresil tak,ze jsem stěně nadefinoval povrch jedne barvy omítky a pak vytvoril barvu druhé omítky přes plochy sten.Jen si dat pozor na rozdilne tloušťky.Každopadne reseni problemu to není.

zdravim, neviem ci je to riesenie ale spravil som plochy steny kazdu zvlast s inymi vyskami a uz to v 3d vykresluje korektne. je to sice zdlhave ale aspon to funguje. snad pomoze.

S pozdravom Peter Staš


https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren