novy render - problem


Dobry den, mam otazocku ohladne noveho GI rendru. skusil som len tak vyrendrovat jednoduchy objekt pomocou noveho rendru a vysledok ma dost sokoval. Ale nie v dobrom ale prave naopak. Neviem co to ma znamenat, prikladam nazorne ukazky. Obrazok A je novy render, obrazok B je ray tracing, ktory rendruje v poriadku. Je teda chyba na mojej strane?

EDIT: navyse som postrehol, ze ked mam animacny pohlad a otacam sa v nom, textury mi preblikavaju.
Ak otvorim ukazkovy projekt quickstart, kamera mi pri pohybe neseka,neblika, a rendruje mi bez chyby

dakujem

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
483-mal heruntergeladen
Größe: 108,58 KiB
Typ: image/jpeg
485-mal heruntergeladen
Größe: 124,01 KiB

Pravdepodobne máte objekt v obrovských súradniciach (preblikávanie v animačnom okne) - skúste zapnúť optimalizáciu pre prácu vo veľk. súradniciach (nastavenia - pracovné prostredie) , alebo radšej posuňte objekt ku globál. nule.
Výsledok GI rendru hodne závisí od použit. povrchov. To čo vidím u Vás je ale poškodená geometria - žiaden vyhladzovanie hrán, ...

GI metóda používa inak nastavenie svetiel a materiálov, šedé pozadie načítava z nastavenia Okolného prostredia (Nastavenie svetiel).

Netreba zabudnúť, že render je hotový až keď Vám vybehne doupravenie tónovania, pred ukonč. obrázok vyzerá úplne inak.

Prikladám obr. s raytrace a GI. Rozdiel je markantný

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
576-mal heruntergeladen
Größe: 67,46 KiB
Typ: image/jpeg
474-mal heruntergeladen
Größe: 56,09 KiB

Ja som problem vyriesil takym sposobom, ze som objekt vlozil do noveho projektu, tam render uz rendroval spravne. Mne je jasne, ze ten GI render je hotovy, az ked ponuka upravy Len som nevedel prist na to, ci je to problem v nastaveniach, alebo sa mi proste nejak poskodil subor, ale za odpoved dakujem

este otazocka, ci sa da nastavit ako pozadie rendra nie obycajne len farba, ale napriklad nejaka realnejsia textura oblohy? Alebo je potrebne aj pozadie upravovat v inych programoch ako corel, photoshop...? dakujem

Do pozadia v animačnom okne sa dá načítať bitmapa, viď. obr, v tom prípade je možné rendrovať max. do rozlíšenia obrázku v pozadí (t.j. treba použiť kvalitnú bitmapu).
Druhou možnosťou je vytvoriť 3d plochu pre pohľad na ktorú sa namapuje background bitmapa (veľká plocha niekdo ďaleko aby nevrhala tiuene na scénu)
V oboch prípadoch je ale možné, že osvetlenia pozadia nebude také aké potrebuješ. Takže je možné použiť obvyklý spôsob používaný aj v profes. grafic. štúdiách. Bez pozadia render a pozadie zvlášť napr. vo Photoshope (takto je možné nastaviť individuálne požadované sveteľ. aj vzhľad background)

Anhänge (3)

Typ: image/jpeg
528-mal heruntergeladen
Größe: 168,64 KiB
Typ: image/jpeg
439-mal heruntergeladen
Größe: 184,29 KiB
Typ: image/jpeg
475-mal heruntergeladen
Größe: 258,70 KiB

https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren