OTVOR V ROZHRANÍ STĚN [Gelöst]


Dobrý den,

prosím jak postupujete v případě, že dveřní otvor padne do výškového rozhraní stěn. Příklad: v prvním patře se pouze 1.šár obvodových cihel založí na cihlu tl.300, od 2.šáry tl.375. Na cihlu tl.300 je navíc provedeno zateplení, které je vytaženo ze soklu. Výška podlahy je 150mm, čili otvor padne z části do tl.300 a tl.375.

samostatne vytvorenim dvoch stien to nejde, ale pomocou steny s lubovolnym profilom sa to da vytvorit

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
496-mal heruntergeladen
Größe: 157,47 KiB

No to sice ano, ale v legendě se nevykáže správně (pokud člověk nevykazuje zdivo na m3, což je k ničemu). Z titulu vykazování mi přijde lepší nakreslit do 2 folií. Nic lepšího mě nenapadá.

Zdravím.
Toto je pomerne častý dotaz (otvor v medzipodlaží) resp. zasahuje aj do jedného podlažia aj do druhého podlažia.
Vyrieši sa to jednoducho.
1. Do fólie pôdorysu tohto podlažia napr. 1.np spravíte otvor v plnej výške, T.j. horná hrana otvoru bude samozrejme končiť vyššie ako stena, teda bude vytŕčať zo steny. To je v poriadku. Do takto vytvoreného otvoru vloźíte dverný objekt.
2. Do fólie s pôdorysom druhého podlažia napr. 2.NP vytvoríte do steny na identickom mieste otvor takej výšky akú má prečnievajúca časť otvoru nad stenou v 1.NP . Do tohto otvoru nevložíte žiadnu výplň, pretože ho vyplnia dvere s 1.NP. Aby boli tieto dvere v 2.NP viditeľné v pôdoryse, najjednoduchšie je ich obtiahnuť 2d ćiarou podľa dverí v 1.NP.
To že steny nemajú rovnakú hrúbku nehrá žiadnu úlohu, pri otvore len treba nastaviť požadované odsadenie okna/dverí od hrany steny (ostenie).
V prípade nejasností píšte. Pripájam aj obrázok.

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
429-mal heruntergeladen
Größe: 198,58 KiB
Typ: image/jpeg
385-mal heruntergeladen
Größe: 190,11 KiB

Tento istý postup sa dá použiť u sokla, s tým, že stenu - sokel by som dal do inej fólie ako stenu zateplenú. Plnú výšku otvoru s dverami by som vytvoril do steny zateplenej, t.j. bude trčať smerom dole. A do fólie so soklom by som vložil len chýbajúcu časť otvoru. OK?

Díky za předchozí odpověďi.

Zkusím to ještě trochu dotáhnout do detailu. V případě, že je dům zateplený dejme tomu tl.100mm, sokl tl.50mm a vnější hrana základu lícuje s vnějškem zdi, a zateplení soklu přechází až na první šár zdiva 1np. Pak vznikne úskok někde v otvoru vstupních dveří. Při použití zaslepení sendwičové stěny (zateplení ostění), se nevykreslí správně. Jak upravujete? Pomocí modifikací bodu?

Zdravím,
poprosím poslať čiastkový rez, popr. pôdorys, ako to má vyzerať. díky

Dobrý den,

tak tady přikládám obrázek.
Co chci: jeden otvor, dva druhy ostění.
Z obrázku 1 je to myslím čitelné v čem je problém.
Na obr2 je už výsledek, jak by to mělo vypadat (ovšem hrozná dřina-potřebuju zjednodušit).

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
386-mal heruntergeladen
Größe: 180,49 KiB
Typ: image/jpeg
413-mal heruntergeladen
Größe: 82,04 KiB

Zdravím,
v tomto prípade sa riešenie musí upraviť vzhľadom na vlastnosť fnc. zaslepenie sendvič. steny, kde sa izolácia zaslepenia vykreslí po celej výške otvoru, čo v prípade, že je otvor v stene s rozdiel. hrúbkou izolácie neželané.
Riešenie by mohlo byť takéto:
1. Vo fólii pre pôdorys sa vykreslí sendvič. stena s hrúbkou klasic. zatepl. napr. 10 cm. Spod. hrana izolácie bude posunutá o výšku izolácie sokla. viď. obr. 1
2. Do otvoru sa vloží zaslepenie a celá stena aj s otvorom sa skopíruje do novej fólie. V tejto novej fólii sa vymaže objekt dverí a spodná hrana otvoru sa zdvihne o výšku sokla. Takto sa zaslepenie upraví do správnej polohy.
Skopírujte len otvor so zaslepením mimo steny a potom stenu vymažte a skopírovaný otvor posuňte na originálnu pozíciu.. Obr. 2
V pôvodnej fólii zaslepenie vymažte.
3. Do tretej fólie sa vytvorí sendvič. stena so sokl. zatepl. napr. 6cm. Vrstva zatepl. pôjde vyššie až po zatepl. steny v pôdoryse. Do tejto steny urobte otvor bez výplne, v tomto prípade výškovo tento otvor prereže len izoláciu sokla. Do tohot otvoru vložte zaslepenie sendvič. steny viď. obr 3

Anhänge (3)

Typ: image/jpeg
454-mal heruntergeladen
Größe: 157,02 KiB
Typ: image/jpeg
444-mal heruntergeladen
Größe: 80,66 KiB
Typ: image/jpeg
439-mal heruntergeladen
Größe: 122,21 KiB

4. Hotovo. Výsledok viď. obr4.
Posielam aj zdrojové fólie

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
417-mal heruntergeladen
Größe: 182,95 KiB
Typ: application/octet-stream
1105-mal heruntergeladen
Größe: 72,02 KiB

https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren