Podomítkový roletový box + hydroizolace spodní stavby


Zdravím,
nepřišel jsem na to jak udělat venkovní roletový/ žaluziový box pod omítkou? Standardní funkcí se mi to nedaří, nebo jsem na to nepřišel.

Další dotaz míří ke způsobu modelování/ vykazování hydroizolace (HI) spodní stavby, jak provést namodelovat správně hydroizolaci spodní stavby, aby se mi v řezu zobrazila správně podle toho jak potřebuji, tzn. např. spojitě pod nosnou stěnou s napojením na svislou HI. V podlaze ji přidám do skladby podlahy tam nevidím problém, na zdi ji opět mohu přidat do skladby zdi a danou zeď rozdělit po výšce v závislosti na osazení v terénu, ale nevím jak ji namodelovat resp. správně vykázat v reportech.

Roleta / žalúzia:
Možnosti sú 2 v závislosti od toho, či truhlík chcete osadiť do čistého otvoru (štandardné žalúžie, rolety -> smartpart zatienenie) alebo integrovať priamo do stavebnej konštukcie -> dutý preklad.

Výkaz hydroizolácie:
Problém u hydroizolácie je ten, že v závislosti od tech. predpisu výrobcu sa rozdielne stykuje. Preto jediné čo z Allplanu je možné dostať je čistá plocha v m^2. Túto hodnotu viete jednoducho získať napr. cez súčet dokončovacích prác (stena + podlaha), prípadne lepšie by bolo cez plochu podlažia. Napíšte na support.cz (please no spam) @ (please no spam) allplan.com tam vám lepšie poradia ako zadefinovať vzorec / report.

S pozdravom | Best regards | Mit freundlichen Grüßen

Michal Karpel
Allplan Quality control SK

děkuji, ten dutý překlad jsem napoprvé nenašel. Je to zhruba to co jsem měl na mysli.

S tou HI je to takové krkolomné, podobným způsobem jsem také uvažoval.


https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren