Uprava schodiska [Gelöst]


Dobry den.

Chcel by som Vas poprosit o radu. Mam vymodelovane schodisko (vid priloha) a chcel by som upravit hranu nadstupnice aby bola rovnobezna s predchadzajucou. Viem ze niekedy davno bol na to tutorial no zial som to neobjavil....

Vdaka

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
480-mal heruntergeladen
Größe: 39,23 KiB

Zdravím,
ak myslíte vyrovnanie stupňa, tak pre zmenu uhla sa použije fnc. Uhel fix v mofifikácii schodiska. Viď. obr.
Po vybratí kliknete na požadovaný stupeň v mieste, kde sa stretáva s výstupnou čiarou a zadáte uhol (pre vyrovnanie najbližší násobok 90 stupňov)

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
419-mal heruntergeladen
Größe: 31,18 KiB

Zdravim
Dakujem za rychlu odpoved, tato funkcia je vhodna na upravu jedneho stupna. Mne skor ide celkovo o upravu schodiska. V prilohe Vam zasielam obrazok vymodelovane schodiska (vygenerovaneho) a pod nim fialovou je predstava. Schodisko bez zrkadla a stupne pod 45 uhlom.
Vopred dakujem za radu.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
387-mal heruntergeladen
Größe: 35,28 KiB

Zdravím,
Požadovaný tvar bez zrkadla nie je zrovna praktický. V mieste kde sa Vám stretáva 5 stupňov vznikne šeredne vysoká konštrukcia, pretože sa Vám naráta na seba 5x výška stupňa.
Tak či onak, bez zrkadla neurobíte schodisko z jedného kusu. Môžete spraviť zrkadlo veľmi malého rozmeru, pričom nebude skoro viditeľné, ale pri takoomto tvare budete musieť vždy doupraviť smer stupňov, odporúčam aj použitie fnc pridať podestu alebo podesta rozšírením stupňa.
Pretože vo Vašom požadovanom nákrese nie je rovnaká dĺžka stupňa v mieste rovných ramien a v mieste stupňov pod 45 stupňov. Dá sa to teda spraviť, ale treba schodisko upravovať fnc. popísanými vyššie.
Niekedy sa používa vytvorenie požadovaného tvaru z viacerých schodísk.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
586-mal heruntergeladen
Größe: 104,73 KiB

Vdaka za radu.

Schodiště bez zrcadla - vymodelovat se zrcadlem a upravit přes modifikace bodu.

Pri typickom schodisku sa strečovanie dá použiť, ale pri schodisku vytvorenom cez Obecné schodisko (stupne šikmo) môže taká modifikácia poškodiť geometriu. Preto som túto možnosť do príspevku nenapísal.

Máte pravdu, ale při troše dobré vůle opravdu vytvořit tímto postupem lze.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
495-mal heruntergeladen
Größe: 46,55 KiB

https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren