ZKRESLENÍ VZOROVÉ ČÁRY [Gelöst]


Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat jak postupujete u kreslení vzorových čar. Dejme tomu - v situaci kreslím přípojku vody. Pokud má přípojka více zlomů, a použiji "fixovat rohový bod" dochází k nehezkému zkreslení. Bez fixace rohového bodu je to OK. Problém ale pak nastává u legendy. Pokud chci nakreslit čáru kratší než je v definici (samosebou hraje roli měřítko), pak se někdy může stát, že nelze vidět symbol "voda". OK, zase můžu použít fixaci rohu - nechci je to zkreslené. Pokud nakreslím čáru dostatečně dlouhou, tak je to nehezké taky. Použití zakrytí pomocí bílého filingu na odpovídajícím "umístění", taky nefunguje. Zobrazuje se OK - v zpracování plánů taky OK - při tisku jako by tam filing nebyl. (V nastavení tisku je volba tisku filingu zahrnuta). Pak je ještě volba převodu na wireframe, ale nekomplikuju to nějak? Co s tím? Jasně pak ještě jsem schopen měnit definici vzoru, ale nechce se mi všechny vzory předělávat. Díky za odpověď.

Dobrý deň,
v prvej polovici Vášho príspevku nie je žiadna otázka, takže naň nedokážem reagovať. Neviem aké zdroje vzor. čiar používate, ako vyzerá daná situácia, merítko, atď. Obecne je ale možné, že sa nevyhnete vytvoreniu definícii vzor. čiary, pokiaľ Vám nevyhovuje fixácia rohu.
Ohľadne prekrývania fillingom. Odporúčam vytvoriť filling do inej fólie ako je legenda, takto môžete určiť v pláne poradie vykreslenia fólii.
Alebo filling vytvorte až v pláne.
Odporúčam pred samotným tlačením v plánoch zapnúť zobrazenie Barevný tisk náhled, kde budete vidieť ako sa daný výkres vytlačí bez toho aby ste museli tlačiť a potom kontrolovať.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
300-mal heruntergeladen
Größe: 33,52 KiB

Díky za odpověď. Chápu tedy, že jiná cesta než úprava vzoru není. Tip s "barevným tiskem - náhled" je super.


https://campus.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren