Filling miestností [Решен]


Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ako priradím filling miestnostiam pri ich vytváraní (napr. WC alebo kúpeľňa modrou, atď.)?

Zdravím,
možností aplikovať filling pre pôdorysné zobrazenie miestností je niekoľko.
Jednou z nich je po vytvorení miestnosti zapnúť funkciu Modifikácia obecných architektonických vlastností (Architektura - napr. modul Strechy v sekcii Zmeniť), v záložke Zobrazení ploch nastaviť filling z hodnoty Vyp. na požadovanú farbu, vybrať v pôdoryse danú miestnosť a kliknúť na Použiť.
Druhá možnosť je priradiť filling hromadne pre nakreslené miestnosti použitím funkcie Vizualizace ploch (Architektura - Miestnosti,plochy,...).
Vyberiete čo sá má vyfarbiť (napr. miestnosť), podľa akého kritéria (napr. funkcia miestnosti), zvolíte farby pre nájdené miestnosti, výberovou oblasťou určíte čo sa vyfarbí a kliknete na Použiť. Posledným krokom je uloženie farebnej legendy. Výhodou tejto funkcie je rýchla spätná možnosť modifikácie farieb, atď.

Je ešte jedna možnosť priamo v module Miestnosti,plochy.... V sekcii vytvoriť je funkcia - Zvýraznení místností,ploch plošným elementem, kde môžete priradiť výplň (farba, šrafa, textúra,...)na požadovanú miestnosť, plochu.

Mám otázku k miestnostiam. Ako sa dá docieliť aby mi omietku miestnosti nevyznačilo aj pod prievlakom a pod voľným stropom, lebo miestonsť mi ide len po prievlak a na druhej strane miestnosť nedelí ani prievlak len je to určené najbližšou hranou steny. Viď priložený obrázok. Tiež neviem ešte ako obaliť prievlak omietkou. Pokiaľ viem išlo len o nejaké jednoduché nastavenie, ale nemôžem sa k nemu dopátrať vopred vďaka.

Вложения (1)

Type: image/jpeg
Загружено 362 раз
Size: 125,53 KiB

Zdravím,
1.Aby zobrazilo dokončovacie práce(omietka,..) len pri kontakte so stavebným prvkom:
horné menu Nástroje - Nastavení - Architektura - karta Nastavení - zaškrtnúť voľbu Započítat jen plochu stěn ohraničenou stavebním prvkem.
2. Aby sa dokončovacie práce obalili aj prievlak:
horné menu Nástroje - Nastavení - Architektura - karta Nastavení - zaškrtnúť voľbu Ořezat místnost pruvlakem - trámem.
Po zmene nastavení treba aktualizovať dáta použitím funkcie Aktualizace 3D zobrazení - vše (modul Architektura-Základní:steny,otvory,.. -v sekcii změnit)

Vrelá vďaka, neviem prečo som to nemohol objaviť , zle som hľadal


https://campus.allplan.com/ uses cookies  -  More information

Accept