Výsledek hledání

1 - 3 (3)
  • 1
Verze:  Allplan 2021 / Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016 / Allplan 2015 / Allplan 2014 / Allplan 2013  | Poslední změna: 01.10.2020
12 user(s) found this FAQ helpful

Otázka:

Nový počítač má nahradit stávající.
Jak lze převést stávající soubory a nastavení stávající instalace programu Allplan?



Návod:

Pozor, tento návod platí pouze u instalace pro samostatné pracovní místo.
Na nový počítač nainstalujte program Allplan stejné verze a převeďte soubory následujícím způsobem:

1. Přenos dat:
Převeďte následující složky ze starého počítače na nový:
složku Projekt (PRJ)
složku Kancelář (STD) a
složku Uživatel (USR)

Umístění těchto složek lze zjistit - stejně jako na starém počítači - následujícím způsobem:
Allmenu -> Service -> Hotlinetools-> Showcf: Zobrazení systémových proměnných ->OK
Údaje ke složkám jsou za zkratkou PRJ, STD a USR

2. Převzetí konfigurace panelu nástrojů:
Vyexportujte konfigurace starého počítače přes Zobrazit -> Panel nástrojů -> Přizpůsobit… -> Export...
Na novém počítači je můžete potom přes Zobrazit -> Panel nástrojů -> Přizpůsobit… -> Import...opět načíst.

Uložit PDF  FAQ_CS_Nova_instalace_na_novem_pocitaci_s_prevodem_d...
Verze:  Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016 / Allplan 2015 / Allplan 2014  | Poslední změna: 25.11.2019
4 user(s) found this FAQ helpful

Otázka:

Jak lze trvale změnit u určitých funkcí (ukládání / import) nabízenou cestu?



Odpověď:

Při ukládání, importování a exportování elementů nebo souborů nabízí program Allplan automaticky určitou cestu, resp. složku, do které se mají data uložit nebo ze které se mají data načíst.
Můžete různým typům souborů programu Allplan zvolit navrhované složky, do které se budou standardně ukládat. Takto zvolené složky se nabízí standardně v dialogu ukládání příslušného typu souboru, lze je však kdykoli změnit.

Tato hodnota se nechá pro jednotlivé příkazy nastavit individuálně.
Zvolte k tomu příkaz Nástroje ->Nastavení... -> Pracovní prostředí(do V2009 Nástroje ->Nastavení... -> Všeobecná nastavení-> Registrační kartaNastavení").

Na Místě uloženíresp. Nastavení cestydostanete možnost, navržená místa pro uložení přednastavit. Pro nastavení máte k dispozici nastavení Projekt, Privát, Volné a Poslední:

  • Projekt: Typ souboru je standardně uložen v aktuálním projektu (není k dispozici u NDW a NPL souborů).
  • Privat: Typ souboru se standardně uloží v Privátním projektu uživatele.
  • Volná: Cesta pro typ souboru je libovolně volitelná. Zvolte cestu tak, že kliknete buď ve sloupci Složka na cestu a zadáte novou cestu nebo kliknete ve sloupci Prohledat na ... a zvolíte cestu v dialogu výběru souboru.
  • Poslední: Typ souboru se standardně uloží v naposled zvolené cestě.
Uložit PDF  FAQ_CS_Nadefinovani_cesty_ukladani.pdf
Verze:  Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016 / Allplan 2015 / Allplan 2014 / Allplan 2013 / Allplan 2012  | Poslední změna: 30.01.2020
1 user(s) found this FAQ helpful

Úloha:

Program Allplan je lokálně nainstalovaný na vícero pracovních místech a Vy nyní chcete změnit instalaci tak, abyste měli přístup na společnou síť.



Poznámka:

Před převodem ze samostatné instalace na síťovou proveďte bezpodmínečně úplnou zálohu dat na všech pracovištích.
Doporučujeme, aby tyto práce provedl zkušený technik naší společnosti!



Návod:

Následuje návod pro převod vícero lokálně nainstalovaných pracovních míst Allplan s vlastními projekty na pracovní místa se společným síťovým diskem bez síťového manažera.

1. Příprava
Určete jedno z pracovních míst, na které se nahrají všechny projekty a standardy kanceláře. Toto pracovní místo budeme dále nazývat Hlavní pracovní místo.
V prvním kroku se všechny projekty nahrají na hlavní pracovní místo.

1.a Kopírovat zdroje do projektu
Aby se zabránilo odchylkám ve standardu kanceláře, převedou se nejprve zdroje projektů do projektu.
Pro každý projekt proveďte následující nastavení:
Allplan -> Soubor -> ProjectPilot / Správa -> projekty volit jednotlivě -> pravé tlačítko myši -> Vlastnosti -> karta Nastavení
Zadejte případně cestu pro 'Definice per / čar ', 'Fonty', 'Vzor, Šrafy, Plošný styl', 'Prutové výztuže a rohože', 'Struktura hladin, styl čar, typ plánu' a 'Výběr atributů' z 'Kanceláře' na 'Projekt'.
Odpovídající elementy se překopírují přímo ze standardu kanceláře do projektu, a je tak zajištěno, že nastavení pro dotčený projekt budou stejná, i když budou překopírovaná na nový server s novám standardem kanceláře.

1.b Jméno složky shodné s názvem projektu
Zvolte v kartě 'Všeobecné' nastavení 'Název složky shodný s názvem projektu ', pokud chcete projekty sloučit cestou 2b.

1.c Barva pera (Barva zobrazuje pero)
Barva pera pro nastavení Barva zobrazuje pero se vztahuje k uživateli a neukládá se do projektu, nýbrž do uživatelského nastavení ve složce uživatele (...\Usr).

2.a Uložení projektů vedlejších pracovních míst a nahrání na hlavní pracovní místo (doporučená metoda)
Uložte jednotlivé projekty na vedlejších pracovních místech přes Allmenu Zálohování dat -> Vytvořit zálohu -> Pojmenovaný projekt.
Jedním tahem lze uložit víc projektů.
Zadejte prostřednictvím Allmenu -> Konfigurace -> Zálohovací zařízení -> Vyhledat složkusložku zálohy na místním disku nebo v síti.

Pak se nahrají zálohované projekty na hlavním pracovišti přes Allmenu -> Zálohování dat -> Nahrát zálohu -> pojmenovaný projekt. Jednotlivé projekty lze na hlavním pracovním místě v programu Allplan ve Správě nově založit, nebo během procesu načítání lze vytvořit přímo nový projekt.

2.b Uložení projektů vedlejších pracovních míst a nahrání na hlavní pracovní místo (zvláštní řešení)
Toto zvláštní řešení by se mělo provádět pouze ve výjimečných případech a zkušenými uživateli Windows.
Zde se projekty nahrávají na hlavní pracovní místo pomocí Průzkumníka Windows:
Pokud se objevují dvě stejná jména projektů, pak se musí před zálohováním přejmenovat.

Potom se na hlavním pracovním místě přejmenuje existující soubor project.dat ve složce Prj.
Zvolte v Allmenu -> Service -> Hotline-Tools -> reorg -> Obnovit soubor správy projektu
Vytvoří se nový soubor projektové správy (project.dat), který by měl obsahovat všechny projekty s projektovými jmény.

Nyní je na hlavním pracovním místě poslední stav všech projektů kanceláře.

3. Sloučit projektový standard
Zkopírujte na vedlejších pracovních místech v ProjectPilotu elementy k převzetí (symboly, objekty, soupisky atd.) do externí cesty, která může být samozřejmě nastavena na společně využitelnou síťovou složku.
Ve druhém kroku zkopírujte na hlavním pracovním místě v ProjectPilot přes externí složku elementy k převzetí do standardu kanceláře.

4. Zálohování dat

  • Zazálohujte projekty, standard kanceláře a uživatelská nastavení na hlavním pracovním místě:
    Můžete to udělat překopírováním cest ..\prj (projekty), ..\std (standard kanceláře) a ..\usr (uživatelská složka) do zálohovacího adresáře (např. Nemsic) na pevném disku.
  • K tomu zazálohujte na každém samostatném počítači adresář ..\local.
  • Exportujte pro každého uživatele nastavení povrchů do souboru: Allplan -> Extra -> Přizpůsobit... -> Export...


5. Odinstalování
Odinstalujte program Allplan ze všech pracovních míst.

6. Nová instalace
Před novou instalací stejné verze se na budoucím datovém serveru zřídí adresář (např. Nemdaten) a uvolní se jako Nemdata. V tomto adresáři se vytvoří podadresář Allplan.

Nyní dojde k nové instalaci stejné verze.na všechny pracovní místa.

Při instalaci zadejte následující instalační cesty:
Programová složka:
lokální (např. C:\Programy\Nemetschek\Allplan)
Centrální složka souborů:
zvolit Prohledat -> Síť...
Vyhledejte uvolněný adresář Nemdaten a zvolte složku Allplan.

Pak může být provedena instalace.

7. Spustit test a nahrát zpátky zálohu
Po úspěšné instalaci (otestujte spuštění programu Allplan) se překopírují zálohované adresáře ..\prj a ..\std z hlavního pracovního místa do nového serverového adresáře ...\Nemdaten\Allplan.

Pomocí exploreru pak překopírujte obsah předchozí lokální složky uživatele (…\usr\local) do počítače do složky právě nově nainstalovaného počítače.

8. Aktualizace souboru správy projektu
Přejmenujte soubor project.datve serverové složce...\Nemdaten\Allplan\Prj inproject.alt . Pak proveďte následující kroky:
Allmenu -> Service -> Hotline-Tools -> reorg -> Obnovit soubor správy projektu

9. Souhrn
Všechna pracovní místa mají nyní přístup na společný síťový adresář, se stejným Projekt-Poolem a kancelářským standardem.
U této varianty instalace může jeden uživatel přistupovat ve stejný okamžik na jeden projekt, současná práce více uživatelů na jednom projektu je možná pouze při instalaci programu Allplan se síťovým manažerem.

Uložit PDF  FAQ_CS_Prevod_samostatneho_pracovniho_mista_do_site_...
1 - 3 (3)
  • 1
https://campus.allplan.com/ používá cookies  -  Více informací

Souhlasím